viernes, 23 de octubre de 2015

DAVANT LA SENTENCIA DE LES COMPANYES EVA I LAURA

       El pasat 6 d'octubre de 2015 es va celebrar la vista del judici contra les nostres companyes Laura i Eva, acusades de danys amb agreujant d'incendi i desordres públics, per cremar una caixa de cartró en una performance durant la Vaga General del 29 març 2012 a Barcelona.

   Després d'una instrucció que ha durat tres anys, i que es va tancar amb una petició de 2 anys i mig per a cadascuna, el judici s'havia de celebrar els dies 6, 7, 8, 9 i 13 d'octubre al Jutjat penal nº26 de Barcelona.  
Només arribar a la Sala de vistes, se'ns va informar que la Generalitat de Catalunya havia comunicat la seva retirada com a acusació particular. A més, FIATC, l'asseguradora de la Borsa de Barcelona, ​​ha informat l'equip d'advocats que si s'assumien els danys peritats pel Jutjat per un valor de 9.263,34 euros, també retirava l'acusació i renunciava a sol·licitar els més de 18.000 euros que reclamaven inicialment.

   Quedant només la Fiscalia, estàvem convençudes que podíem enfrontar al judici en una situació més avantatjosa i que després dels testimonis i les proves, podríem desmuntar una acusació que no es sostenia. Però no va ser així.
   La Fiscalia va desplegar una actitud bel·ligerant i ferotge amb l'únic objectiu d'aconseguir una condemna de presó per a les nostres companyes, i econòmica per a la CGT, com a responsable civil subsidiària, arribant a oferir dos acords que es van rebutjar.


   Finalment i minuts abans d'entrar a la sala, la jutgessa va cridar els advocats i els va convidar a que recomanessin a les companyes que acceptesin la tercera sentència de conformitat proposta per la Fiscalia perquè era, segons les seves paraules, "molt més que un bon acord".

   Sense cap opció d'un judici "just", sabent-condemnades per endavant, les companyes van decidir assumir la sentència de conformitat que garantia que no hi hauria ingrés a la presó per cap de les dues i l'absolució total per a la CGT.
   En un judici que va durar 10 minuts, Laura i Eva van ser condemnades a 9 mesos de presó per un delicte de danys ja 4 mesos i 15 dies de presó per desordres públics. L'ingrés a la presó va ser suspès en la pròpia vista i està condicionat al fet que durant dos anys no tornin a delinquir, negant-los la possibilitat de substitució de la condemna per pena-multa diària, menys incisiva envers un dret tan fonamental com la llibertat.

   No s'ha fet justícia, però per fi deixem enrere un procés al que mai havíem de haver-nos enfrontat. A tots vosaltres, afiliades, no afiliades i col·lectius que esteu patint la repressió per defensar una societat més justa, gràcies per resistir. Hem demostrat una vegada més que la solidaritat i el suport mutu són qualitats que fa que valgui la pena seguir en la lluita contra aquest injust Estat capitalista.
   A la CGT de Barcelona, ​​a les diferents poblacions de Catalunya ia tot el conjunt que conforma la CGT, als quals us desplazasteis el dia del judici; als quals convocasteis concentracions en les vostres localitats; pegasteis cartells i pancartes; als que ens heu donat suport i acompanyat durant aquests més de tres anys de forma presencial o de cor, mil gràcies pel vostre afecte.

   La lluita segueix; units, forts, sense por. Ens veiem als carrers. Salut i anarcosindicalisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario